Kun tietty sunnuntaina sataa räntää, niin maanantai on sitäkin kauniimpi! Tämän luonto on järjestänyt sitä varten, että työssäkäyvii ei ihan niin paljon riepos se töihinmeno. Onhan se kivampi olla siellä duunissa auringon paistaessa ja ilman ollessa vielä aika lämmin!  Ovat saaneeet lepoa löhöttyään räntä-lumi-sadepäivän sohvalla ja nyt vaan virkeen-pirkeen sirkeenä töihin! 

Me nyt sit kuitenkin lähdettiin meidän satumetsään, joka on jostain kohtaa tän näkönen:

Homma aloitettiin kuiteski niin, että menimme Hirvensalon uuteen "koirapuistoon". On se hieno muuten, mutta siellä ei oo koirii, koska ei oo aitaa. Mamma sanoo, että aidasta on valitettu. Meitsin kalloon ei mahdu, että aidasta, jota ei oo, voi valittaa. Siellä olis hienoo rekkujen juosta, jos se aita olis. Me tehtiin lenkki siellä nuuskun-nuuskun ja kateltiin niitä vasiliteettejä, joita koiria varten sinne on pykätty. Esimerkiks tämmösiä siellä on:

Toikin puunrunko tossa kuvassa on ontto ja jos olisin luolakoira, olisin tykänny mennä sinne kattoon. En kuiteskaan oo - tykkään enemmän kukkasista, joita siellä kasvo kaiken maailman räntäsateista ja yöpakkasista huolimatta.

Tää on sit mamin mukaan kamomilla tai joku peltosaunio. Vähän väsynyt, mutta ihan nätti.

Siankärsämöllä ei oo ainakaan mitään tekemistä mun omistamani Sian kanssa. Tää on nätimpi, muttei röhki, niinku mun Sika, kun sitä puree kärsään. Sillee rakastavasti tietenkin.

Siirryttiin sitten sinne oikeeseen Satumetsään ja vasta vähän ajan päästä mamma taas kauheen äksiisin jälkeen ("katso!" "hienosti" - "vapaa") juokseen. Menin aika iisisti ens alkuun, mutta kyllä sitä vauhtiakin sitten alko löytyy. Tässä mä oon siinä satupaikassa.

Välillä jouduin odottaan, kun mamma nyppi niitä ikuisia sieniään!

Mammalle voi joku sellanen, joka osaa valokuvata, kertoo, että kameran asetukset säädetään ennenkuin kuvauksen kohde vihelletään paikalle. Tästäkin olis voinu tulla hyvä kuva, jos ei asetukset olis olleet vielä siinä siankärsämökohdassa. Hohhoijjaa - aikunen ihminen ei näemmä opi.  Mitäs opinkaan yhdelta Sakkelta jonka tunnen (se on sakemanni) "was Hänschen nicht lernt, lernt Hans nimmermehr!". Joteski näin se meni.

Lopuks tähän tulee valokuva-arvotus. Kuka arvaa, mikä on alakuvassa näkyvissä ja mitä piti olla?

Hihihi - tää ON vaikee!