Tänä aamuna mamma raahas meidät lenkille jo ennen auringonnousua. Hävytöntä, vaiks aurinko tosin nousee vasta tossa yheksän jälkeen. Sitte se heitti jyvät kuppiin ja häipy! Et me oltiin vihasii! Tosin, pappara oli kyl täällä, ettei me mitään ihan yksin oltu. Tossa Aino istuu ja katsoo syyttävästi. Toivottavasti mamma kärsii.

Tilanne muuttu kuiteskin aikast pian. Mamma tuli kotiin ja pakkas meidät autoon ja mentiin Itäharjun Risman kautta mummolaan. Rismassa mamma ei ollut kauan, kun se pelkäs, et joku soittaa Leyserille, kun on kova pakkanen ja me venattiin autossa. Meil oli kyllä jussipaidat päällä eikä me palelluttu yhtään.

Tässä mä katon vähän pettyneenä, kun Otso-serkku ei ollutkaan mummolassa. Olin jo henkisesti valmistautunut pöllyttämään sen oikein pahanpäiväisesti. Noo, ens viikolla sitte, kasvakoot vähän mittaa viikonlopun aikana!

Ens tiistaina mä meen Tiinalle trimmattavaks, olen ihan kauhea tuppusäkki jo omasta mielestänikin. Ainon sulotuoksujen pitää vielä haihtua ennenkuin se pääsee. Aikas turnake on sekin ja Otsukka vois kiilata sitten Ainon kylkeen; alkaa pikkujannukin nimittäin näyttää "kypsältä". Sitten saiskin kevät tulla!