Koska on Kalevalan päivä ja Akki-tädin synttäri, mamma hilas jo heti aamusta lipun salkoon, koska juhlia pitää juhlia, kun ne on.

Juhlan kunniaks mami pakkas meidät autoon ja vei Littoisiin semmosen koulun rantaan, jota kouluu se on ite käynyt. Me vuntsittiin, tulisko meistä yhtä viisaita kuin se, jos me mentäis sisään siihen kouluun. Sit me pelästyttiin ja todettiin, et ei helkkarissa - ei me haluta.

Aurinko paisto ja Littoistenjärvellä oli hienoo. Mami oli jättäny mulle semmosen jäljestysnarun kaulaan, kun se pelkäs et mä meen auttaan niitä onnettomia hiihtäjii, jotka siel sauvoo. Mut en mä mennyt eli se oli ihan turha lisälaite.

Tässä mami kutsu meidät namukkavälipalajuustolle, joka on hyvää.

Se friskaa kivasti, kun saa juoksemisen välillä jotain hyvää suuhunsa.

 

Me käytiin saaressakin, et päästiin pissille. Kun pitää olla puita ja puskia.

 

Sit ku mentiin takasin rantaan päin, päätin käydä vilkasemas sitä entistä verkatehdasta. Mut mami puhalsikin pilliin ja oli niinku pakko kääntyy ja tulla takasi. Tos alakuvassa mä tulen.

Mummolassa käytiin lopuks ja se oli taas se viiminen niitti meidän väsymystilaan. Otsoo piti kasvattaa ja lämmitykset piti käydä tsekkaas kellarissa ja voivoi, niitä hommia riittää siellä aina meille. Nyt on koisittu ja otettu iisisti.